Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
irazibialfa napisał:
kasiar12 napisał:
A ja mam takie pytanie, czy jest mozliwosc aby tylko przyszly malzonek (norweg) wystapil w USC w Norwegii o termin? - jesli bedzie mial wszystkie potrzebne dokumenty...................................współczuję Ci,jeśli to Ty chcesz wyjść za maż za Norwega?Dlaczego On się nie zapyta tylko Ty pytasz?Oni nic nie potrafią.....pozdrawiam

Ja pytam bo rozwazamy wszystkie opcje slub w Polsce... lub slub cywilny tutaj a kosciely w polsce... potrafia potrafia ... tylko zalezy nam na czasie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
Ty tez musisz dostarczyc wszystkie dokumenty, moim malzonkiem nie jest norweg i po dostarczeniu wszytskich dokumentow wzielismy slub cywilny po nie calych 2 tyg, z tego co wiem to u Ciebie bedzie to szybciej trwalo
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Ania_86 napisał:
Ty tez musisz dostarczyc wszystkie dokumenty, moim malzonkiem nie jest norweg i po dostarczeniu wszytskich dokumentow wzielismy slub cywilny po nie calych 2 tyg, z tego co wiem to u Ciebie bedzie to szybciej trwalo
pozdrawiam

Moj brat niedawno bral slub ale z Rosjanka, i tez mieli podobna sytuacje tylko ze w momencie kiedy ona byla w Polsce poszli zlosic wniosek do USC i ona napisala zaswiadczenie ze reszte jej dokumentow (tj.akt urodzenia itd) doniesie tylko przyszly malzonek i oni na to przystali. Wiec zastanawiamy sie czy mozemy zrobic takie cos.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
SaraM napisał:
tak , dlugo , akt urodzenia i zaswiadczenie juz mam . ale co dalej gdzie sie teraz z tym dalej udac ? Czy ktos wie gdzie moge przetłumaczyć te dokumenty (w Oslo ) i ile to kosztuje ? I czy niezaleznie od narodowosci dokumenty dla obu stron sa takie same ?

Moim zdaniem nie ma sie z czym spieszyc.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
Kamila P-L
(starlett)
Początkujący
Czy ktoś mógłby mi poradzić co ja mam zrobić?

Mieszkam juz w norwegii jakis czas bo mam tu narzeczonego, byłam na Policji się zarejestrować to facet wogóle był zdziwiony czego ja tam chcę, nie dostalam żadnego numeru ani nic. Kazali mi się zarejestrować w NAV, i przyjsc jesli znajdę pracę na co mam rzekomo pół roku.
Więc czy dostanę jakiś numer czy nie?
Szukam pracy w chwili obecnej.
Planuje ślub z norwegiem w Norwegii, tylko czy muszę mieć pozwolenie na pobyt, tak jak ktoś napisał powyżej?
Czy po prostu łatwiej byłoby wziąc ślub w Polsce?
Pogubilam się już w tym wszystkim i szlag mnie trafia z tymi cholernymi papierami
Byłabym wdzięczna za pomoc!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Jokos malo uzyci ci Norwedzy. Niby chca sie zenic a nie chca. Ma taki jeden i drugi dziewczyne Polke, to zamiast pojsc z nia na policje (lub moze skontaktowac sie z UDI) i wszystko zalatwic samemu - czyli jej pozwolenie na pobyt, to wysyla ja sama do wszystkich urzedow. No i co ona powie na tej policji, ze mieszka gdzies tam i ma narzeczonego, co bez potwierdzenia tegoz Norwega jest warte zero.
Ja bym sie spytala czy on ta naprawde chce sie zenic. Bo mi sie wydaje , ze jakby chcial, to by sam wszystko zalatwil i to bez proszenia.
Chyba, ze to kompletna ciapa, bo tacy tez sie zdarzaja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
starlett napisał:
Czy ktoś mógłby mi poradzić co ja mam zrobić?

Mieszkam juz w norwegii jakis czas bo mam tu narzeczonego, byłam na Policji się zarejestrować to facet wogóle był zdziwiony czego ja tam chcę, nie dostalam żadnego numeru ani nic. Kazali mi się zarejestrować w NAV, i przyjsc jesli znajdę pracę na co mam rzekomo pół roku.
Więc czy dostanę jakiś numer czy nie?
Szukam pracy w chwili obecnej.
Planuje ślub z norwegiem w Norwegii, tylko czy muszę mieć pozwolenie na pobyt, tak jak ktoś napisał powyżej?
Czy po prostu łatwiej byłoby wziąc ślub w Polsce?
Pogubilam się już w tym wszystkim i szlag mnie trafia z tymi cholernymi papierami
Byłabym wdzięczna za pomoc!

Otrzymalas odpowiedz w tym temacie www.mojanorwegia.pl/forum/view/nasze_spr...o_norwegii_10,0.html
Tam sa wszystkie potrzebne ci informacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Idac na policje starlett musisz zaciagnac ze soba narzeczonego-norwega wtedy to ma jakis sens,a tak dla policji bylas niewiarygodna przychodzac sama i bez pracy a skoro powiedzieli o nav to znaczy ze nie uwierzyli w to ze masz norweskiego narzeczonego,bo faktem jest ze zeby zdobyc pozwolenie zalatwiajac to samej na policji,potrzebujesz zarejestrowac sie w NAV i szukac pracy,po czym jak ja juz znajdziesz to wtedy mozesz udac sie do odpowiednich urzedow zalatwiac formalne sprawy.Pogadaj z narzeczonym jak to ugryzc,powinien cos wiedziec na ten temat
Powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Bedac w konkubinacie powinnas dostac pozwolenie na pobyt w Norwegii nawet jak nie masz pracy. Wszystko jest opisane na stronach UDI.
www.udi.no/Sentrale-tema/Familieinnvandr...familieinnvandring1/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Powiem tak, po co kwiatu ogrodnik jeśli nie wie jak o niego dbać Co może być dalej to już możesz sobie dopowiedzieć
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok